Metamorfoza łazienki z Grupą Paradyż

305
Przy wsparciu architekta wnętrz zwyciężczyni zrealizowała marzenie swoich rodziców,
gdyż to właśnie ich łazienkę zgłosiła do udziału w konkursie.

Czas na radość!
Dzięki nagrodzie głównej w konkursie Grupy Paradyż, rodzice pani Katarzyny mogą cieszyć się oryginalnym wnętrzem swojej „nowej” łazienki. Wygrana była dla mnie na początku szokiem, nie mogłam uwierzyć, że to akurat łazienkę moich rodziców wybrano. Dopiero po tygodniu zaczęłam w to wierzyć, bo zgłoszeń było naprawdę bardzo dużo, ale szczęście uśmiechnęło się właśnie do nas. To dzięki Grupie Paradyż najbrzydsza łazienka w Polsce, stała się piękna – mówi Katarzyna Raj, zwyciężczyni konkursu „Najbrzydsza łazienka w Polsce”.

Relacja z metamorfozy
Zanim jednak ruszyły prace remontowe, pani Raj spotkała się z projektantem wnętrz w salonie firmowym Grupy Paradyż w Tomaszowie Mazowieckim, któremu opowiedziała o swoich oczekiwaniach względem łazienki rodziców. Podczas tej wizyty wstępny wybór padł na dwie kolekcje – Abrila / Purio oraz Tessita / Tessito – na bazie których przygotowano projekty. Wiedząc, że łazienka jest prezentem dla rodziców zwyciężczyni, starałam się, aby wszystkie jej elementy były funkcjonalne, a wybrane kolekcje nadawały wnętrzu spokojnego i subtelnego charakteru – mówi Wioleta Kowalska, Projektant Wnętrz – Doradca Klienta w salonie firmowym Grupy Paradyż w Tomaszowie Mazowieckim.

Rodzice zwyciężczyni po zapoznaniu się z propozycjami wybrali ostatecznie elegancką, a zarazem ponadczasową łazienkę zaaranżowaną na bazie płytek Tessita / Tessito w kolorze beżu. Największym wyzwaniem jest zawsze odzwierciedlenie we wnętrzach marzeń klienta. W aranżacji tej łazienki ważne było osiągnięcie kompromisu między starszym a młodszym pokoleniem. Dlatego też w projekcie
z kolekcją płytek Tessita / Tessito, wykorzystałam różne jej elementy – duże formaty płytek, płytki dekoracyjne w postaci insert z motywem kwiatowym, mozaikę oraz szklane listwy
podkreśla Wioleta Kowalska. Dzięki takiej aranżacji łazienka zyskała nowoczesny, ale i zarazem klasyczny charakter. Neutralna, ciepła kolorystyka płytek okazała się doskonałym tłem do nieco mocniejszych akcentów – dodaje.

Z chwilą akceptacji projektu, ekipa fachowców przystąpiła do remontu, który poza pracami glazurniczymi objął także modernizację m.in. instalacji wodnokanalizacyjnej i elektrycznej. Dodatkową powierzchnię użytkową zapewniło połączenie łazienki z toaletą.

Najpiękniejsza łazienka
Konkurs polegał na sfotografowaniu łazienki, która wymagała remontu ze względu na jej obecny wygląd oraz funkcjonalność. Zdjęcie należało przesłać przy pomocy specjalnej aplikacji
umieszczonej na profilu Ceramiki Paradyż na Facebook’u. Jury konkursu przekonały nie tylko zdjęcia nadesłane przez p. Raj, ale również zgłoszenie uzasadniające, którym był oryginalny opis
w wierszowanej  formie.