I etap Regionalnego Konkursu Wiedzy Hotelarskiej

161

Autor: ZSP Nr 1 im. Tadeusza Kościuszki

28 listopada uczennice klasy drugiej i trzeciej hotelarskiej wzięły udział w etapie szkolnym VIII edycji Regionalnego Konkursu Wiedzy Hotelarskiej.
Organizatorem tegorocznego konkursu jest Zespół Szkół Ekonomiczno – Turystyczno – Hotelarskich im. Władysława Grabskiego w Łodzi. Partnerami tej edycji są Firma Hotelcareer oraz Hotel Puro, Hotel Double Tree by Hilton i Hotel VienaVienna House Andel`s.
Celem konkursu jest rozwijanie wśród młodzieży pasji zawodowych poprzez kształtowanie umiejętności niezbędnych do pracy w hotelu.
Uczestnicy konkursu mieli do rozwiązania test pisemny składający się z 80 pytań zamkniętych zgodnymi z elementami treści podstawy programowej kształcenia w zawodzie technik hotelarstwa 422402 w kwalifikacjach TG 12 oraz TG 13 .
Najwyższą liczbę punktów otrzymały Daria Nowicka, Marika Płachta i Aleksandra Grabowska.

Życzymy powodzenia na etapie regionalnym, który odbędzie się w marcu 2020 r. na terenie Hotelu Puro w Łodzi.

Beata Chwalińska