Pierwszego dnia (02.12.2015r.) odbyły się zajęcia na temat :piramidy żywieniowej, przewodnika po porcjach (5 porcji warzyw i owoców ), 10-ciu zasadach racjonalnego żywienia, anoreksji i bulimii oraz o idealnym MENU (w tym przekąski, podjadanie itp.) Zorganizowane były również konkursy : obieranie pomarańczy , super kanapka , zgadywanki o owocach i warzywach i całodniowe idealne MENU. W dniu drugim ( 03.12.2015r.) tematami przewodnimi były : żywność bogactwem, jedzenie na urodę oraz szanowanie i marnowanie jedzenia (przemyślane zakupy, zdrowo i niedrogo) ,konkursy na najlepsze Smoothie lub koktajl.
Techniki kulinarne , podstawowe produkty i sport to główne tematy trzeciego dnia naszego projektu.
Uczniowie każdego dnia oglądali filmy dotyczące tematyki żywieniowej i czynnie brali udział w zajęciach. Projekt prowadziły uczennice klasy 2b wraz z pomocą p.Izabeli Kolanko.
Techniki kulinarne , podstawowe produkty i sport to główne tematy trzeciego dnia naszego projektu.
Uczniowie każdego dnia oglądali filmy dotyczące tematyki żywieniowej i czynnie brali udział w zajęciach. Projekt prowadziły uczennice klasy 2b wraz z pomocą p.Izabeli Kolanko.