Program Hubertusa

414
 
 
15 październik /sobota/
 
 
HUBERTUS MYŚLIWSKI


07.00                – Hubertowska Msza Polowa – kaplica przy Kościele Prezydentów RP
07.30                – Apel na łowy – zbiórka myśliwych
08.00 – 13.00     – Polowania (obwody w zarządzie Lasów Państwowych i obwody kół łowieckich)
09.00                – Jarmark Hubertowski
09.00 – 16.00     – Spalski Festiwal Kulinarny „Oswajamy Dziczyznę”
09.00 – 09.30     – Powitanie gości, wystawców i uczestników konkursów
09.30 – 10.00     – Rozstrzygnięcie konkursu plastycznego „Kolorowy Hubertusik”
10.00 – 10.30     – Konkurs nalewek I etap
10.30 – 11.00     – Prezentacja sokolników
11.00 – 11.30     – Konkurs kulinarny pasjonatów
11.30 – 12.00     – Pokazy kulinarne mistrzów
12.00 – 12.30     – Wspólne pieczenie dzika
12.30 – 13.00     – Występ Zespołu Wacław Masłyk i „Żubrosie”
13.00 – 13.30     – Pokazy psów myśliwskich
13.30 – 14.00     – Konkursy Lasów Państwowych
14.00 – 14.30     – Występ Zespołu Muzyki Myśliwskiej „Rabiec”
14.00 – 14.30     – Pokot (polana nad Pilicą)
14.30 – 15.30     – Parada Św. Huberta
15.00 – 15.30     – Część oficjalna (scena) – powitanie gości honorowych
15.00 – 16.00     – Wielkie Spalskie Kulinaria
17.00                 – Biesiada myśliwska – Hotel Prezydent
                        – Koncert muzyki myśliwskiej w wykonaniu Reprezentacyjnego Zespołu Polskiego Związku Łowieckiego pod dyrekcją Mieczysława Leśniczaka Finał konkursu nalewek, ogłoszenie wyników i wręczenie nagród w konkursie kulinarnym

16 października /niedziela/ (Hotel Prezydent)

09.00 – 17.00     – Kiermasz produktów Slow Food
09.00 – 10.00     – Konkurs kulinarny młodych talentów
10.00 – 11.00     – Pokazy kulinarne mistrzów – jak profesjonalnie dokonać rozbioru dziczyzny i przygotować z niej wykwintne dania
11.00 – 14.00    – Konkurs kulinarny profesjonalistów
15.00               – Ogłoszenie wyników i wręczenie nagród w konkursach kulinarnych
17.00                – Kolacja Slow Food

 
HUBERTUS JEŹDZIECKI (tereny łąk nadpilicznych)


10.00         – Rozpoczęcie jarmarku jeździeckiego
11.00         – Przejażdżki bryczkami
12.00         – Prezentacja koni i jeźdźców biorących udział w pogoni za lisem
13.00         – Prezentacja zaprzęgów
13.30         – Prezentacja koni ras użytkowych i pokazy dyscyplin jeździeckich
14.30         – Finał gonitw
16.00         – Muzyka country i biesiada jeździecka

Degustacja potraw dla publiczności w ramach Spalskiego Festiwalu Kulinarnego „Oswajamy Dziczyznę” jest bezpłatna.

Udział w polowaniu Hubertowskim 250,00 złotych.

Udział w biesiadzie 120,00 złotych.

Zainteresowanych prosimy o kontakt z ZO PZŁ w Piotrkowie Trybunalskim – tel. (44) 646-43-76

Zainteresowanych udziałem w pogoni za lisem prosimy o kontakt pod nr. tel. 606 435 909