XII HUBERTUS SPALSKI

0
225
 
Na Festiwal złożą się w tym roku:
 
  • Konkurs Profesjonalistów
  • Konkurs Nalewek
  • Konkurs Pasjonatów
  • Spalskie Slow Food
  • Konkurs Młodych Talentów
  • Wielkie Spalskie Kulinaria
 
Nowości tegorocznego festiwalu: Konkurs Młodych Talentów, w którym uczniowie szkół gastronomicznych, przyszli adepci sztuki gotowania, staną w szranki o miano mistrza kuchni myśliwskiej. Wszystko będzie się odbywać pod czujnym okiem profesorów i zawodowych mistrzów kuchni.
 
Spalskie Slow Food – W trakcie festiwalu odbędzie się inauguracyjne spotkanie Spalskiego Convivium Slow Food. Będziecie mieli Państwo możliwość skosztowania a także nabycia unikatowych wyrobów wytwarzanych przed wytwórców Slow Food, oraz zapisania się do tej zacnej organizacji.
 
Wielkie Spalskie Kulinaria, w trakcie których Wspólne Upieczemy Dzika oraz ugotujemy Spalskie Ragout z Borowikami, następnie potrawy te zostaną wydane dla 3 tysięcy osób.
 
Konkurs Pasjonatów odbywał się będzie tradycyjnie na scenie w centrum Spały w dniu 15 października 2011 r. Konkursy profesjonalne oraz spotkanie Slow Food odbędą się w gościnnych progach Hotelu Prezydent w Spale w dniu 16 października 2011 r.
 
Zapraszamy do udziału w konkursach kucharzy, zarówno zawodowych jak i amatorów. Zapraszamy do konkursu twórców tradycyjnych nalewek.
 
Zapraszamy wreszcie publiczność do degustowania tych wszystkich wspaniałości.
 
Dzięki naszym sponsorom ufundowaliśmy wspaniałe nagrody dla zwycięzców konkursów. Główna nagroda ufundowana przez Dyrektora Generalnego Lasów Państwowych dla zwycięskiego zespołu w Konkursie Profesjonalistów wynosi 4.000 zł.
 
Ugotujemy oryginalne dania kuchni myśliwskiej oraz regionalnej dla uraczenia naszych, mamy nadzieję, licznych gości.
 
Zapewniamy, że na tegorocznym Hubertusie Spalskim każdy będzie miał okazję skosztować szlachetnych specjałów, przewidujemy liczne degustacje potraw oraz napitków myśliwskich.
 
Wszystkich chętnych do udziału w konkursach zapraszamy do zgłaszania się za pomocą formularzy zamieszczonych na stronach www.hubertusspalski.pl oraz www.provincja.pl