Podsumowanie III Jarmark Wielkanocny w Proszeniu

43
Foto: Hotel Górski w Proszeniu

Hotel Górski po raz kolejny udowodnił, że nie tylko miejsce czyni wydarzenie wyjątkowym, ale przede wszystkim ludzie, którzy je tworzą. III Jarmark Wielkanocny przyciągnął tłumy mieszkańców powiatu piotrkowskiego i okolic, jak i gości z całego regionu. A było na co patrzeć – i czego smakować!
Wśród wyjątkowych gości wydarzenia znaleźli się:

Wielkanocne smaki, które podbiły serca i podniebienia
Konkurs kulinarny „Wielkanocne Smaki Ziemi Piotrkowskiej” był kulinarną wisienką na torcie. Jury zachwyciło się m.in. kaczką w jabłkach i żurawinie od KGW Golesze Duże, białą kiełbasą w sosie chrzanowym od KGW Paskrzyn oraz chrzanową zupą z Wolborza przygotowaną przez uczniów Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Ustawicznego.
„Jarmark w Hotelu Górskim to już marka regionalna ziemi wolborskiej” – podsumował Andrzej Jaros, Burmistrz Wolborza. Trudno się nie zgodzić.
Rękodzieło, emocje i magia spotkań
Wystawcy stworzyli przestrzeń pełną autentyczności. Były kubki, które opowiadały historie, koronki jak z elfiej przędzy, lawendowe bukiety pachnące świętami, i miniaturowe miasteczka z duszą. A między stoiskami – muzyka, śmiech dzieci, przejazdy bryczką i alpakie, które skradły serca wszystkich. Fotobudka dostarczyła setki wspomnień, rozbudziliśmy gości zapachem świeżo palonej kawy, a rękodzielnicy z pasją tworzyli przedmioty, które mówiły „zrobione specjalnie dla Ciebie”.
Nie tylko jarmark – doświadczenie, które zostaje w sercu
„To był najpiękniejszy dzień tej wiosny – dzieci się wybawiły, dorośli smakowali zupę chrzanową, a każdy znalazł coś, co zabrał do domu – choćby uśmiech” – usłyszeliśmy od jednej z uczestniczek.
Gospodarzem wydarzenia był Jacek Ostrowski, Dyrektor Hotelu Górskiego – człowiek, który od lat z sercem i zaangażowaniem wspiera rozwój regionalnych inicjatyw. Efekty? Widać, słychać i czuć – na każdym kroku.
Chcesz, by o Twoim wydarzeniu mówiono tak samo?