„Nowe kierunki – nowe możliwości”

244

Autor :ZSP Nr 1 im. Tadeusza Kościuszki

Dnia 27 marca 2023 uczniowie klas hotelarskich – IIH oraz IVHp uczestniczyli w spotkaniu podsumowujący projekt „Nowe kierunki – nowe możliwości” w ramach Oś XI Edukacja, Kwalifikacje, Umiejętności Poddziałanie XI.3.1 Kształcenie zawodowe Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2014-2020.
Celem projektu było podniesienie jakości kształcenia w zawodach i lepszego dostosowania kształcenia do potrzeb rynku pracy w powiecie tomaszowskim przez Zespół Szkół i Placówek Oświatowych Województwa Łódzkiego w Tomaszowie Mazowieckim poprzez wyposażenie placówki, nabycie lub podwyższenie kompetencji i kwalifikacji zawodowych zgodnie z zapotrzebowaniem rynku pracy oraz dostosowanie kompetencji zawodowych nauczycieli oraz Instruktorów praktycznej nauki zawodu.

Uczniowie uczestniczyli w wykładzie: „Wpływ diety na zdrowie i cerę”, który poprowadził Pani mgr inż. Katarzyna Popielawska  – dietetyk PRACOWNIA ZDROWEGO ŻYWIENIA, członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki, organizatorka licznych warsztatów edukacyjno- kulinarnych dla dzieci i dorosłych, uczestniczka licznych kursów i konferencji z zakresu psychodietetyki w pracy z pacjentem.

Mieliśmy możliwość obejrzenia  nowo wyposażonej pracowni KOSMETYCZNEJ. Czekała również na nas miła niespodzianka w postaci poczęstunku.
Bardzo serdecznie dziękujemy za zaproszenie i poświęcony nam czas. Wróciliśmy bogatsi o nową wiedzę, którą będziemy wykorzystywać podczas planowania codziennych posiłków. Uczniowie byli żywo zainteresowani nową ofertą edukacyjną CKU i wyrażali chęć kontynuowania nauki na prezentowanych kierunkach.

Opiekunami podczas wyjścia była P. Angelika Nowak i P. Magdalena Piotrowska.