Najlepszą wiedzą wykazał się Paweł Buczyński z ZSP nr 2 w Tomaszowie Mazowieckim. Uczennice ZSR w Dobryszycach: Marzena Kowalczyk oraz Dominika Szyler zajęły kolejno drugie i trzecie miejsce.
Laureaci etapu okręgowego zakwalifikowali się do etapu centralnego Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Produkcji Żywności, który odbędzie się w marcu na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu. Profitami udziału w olimpiadzie jest przede wszystkim to, że „(…) około 50 uczniów zdobędzie indeksy na najlepsze uczelnie w Polsce kształcące w kierunku żywienia i żywności. Najlepsi zostaną zwolnieni z egzaminu z przygotowania zawodowego” zaznaczył Jacek Okoński, nauczyciel ZSP nr 2 w Tomaszowie Mazowieckim.
W marcu 2009 roku w „gastronomiku” odbędzie się również etap centralny Olimpiady Wiedzy o Żywieniu.