07.00 – Hubertowska Msza Polowa – kaplica przy Kościele Prezydentów RP
07.30 – Apel na łowy – zbiórka myśliwych
08.00 – 13.00 – Polowania (obwody w zarządzie Lasów Państwowych i obwody kół łowieckich)
09.00 – Jarmark Hubertowski
09.00 – 16.00 – Spalski Festiwal Kulinarny „Oswajamy Dziczyznę”
09.00 – 09.30 – Powitanie gości, wystawców i uczestników konkursów
09.30 – 10.00 – Rozstrzygnięcie konkursu plastycznego „Kolorowy Hubertusik”
10.00 – 10.30 – Konkurs nalewek I etap
10.30 – 11.00 – Prezentacja sokolników
11.00 – 11.30 – Konkurs kulinarny pasjonatów
11.30 – 12.00 – Pokazy kulinarne mistrzów
12.00 – 12.30 – Wspólne pieczenie dzika
12.30 – 13.00 – Występ Zespołu Wacław Masłyk i „Żubrosie”
13.00 – 13.30 – Pokazy psów myśliwskich
13.30 – 14.00 – Konkursy Lasów Państwowych
14.00 – 14.30 – Występ Zespołu Muzyki Myśliwskiej „Rabiec”
14.00 – 14.30 – Pokot (polana nad Pilicą)
14.30 – 15.30 – Parada Św. Huberta
15.00 – 15.30 – Część oficjalna (scena) – powitanie gości honorowych
15.00 – 16.00 – Wielkie Spalskie Kulinaria
17.00 – Biesiada myśliwska – Hotel Prezydent
– Koncert muzyki myśliwskiej w wykonaniu Reprezentacyjnego Zespołu Polskiego Związku Łowieckiego pod dyrekcją Mieczysława Leśniczaka Finał konkursu nalewek, ogłoszenie wyników i wręczenie nagród w konkursie kulinarnym
16 października /niedziela/ (Hotel Prezydent)
09.00 – 17.00 – Kiermasz produktów Slow Food
09.00 – 10.00 – Konkurs kulinarny młodych talentów
10.00 – 11.00 – Pokazy kulinarne mistrzów – jak profesjonalnie dokonać rozbioru dziczyzny i przygotować z niej wykwintne dania
11.00 – 14.00 – Konkurs kulinarny profesjonalistów
15.00 – Ogłoszenie wyników i wręczenie nagród w konkursach kulinarnych
17.00 – Kolacja Slow Food
10.00 – Rozpoczęcie jarmarku jeździeckiego
11.00 – Przejażdżki bryczkami
12.00 – Prezentacja koni i jeźdźców biorących udział w pogoni za lisem
13.00 – Prezentacja zaprzęgów
13.30 – Prezentacja koni ras użytkowych i pokazy dyscyplin jeździeckich
14.30 – Finał gonitw
16.00 – Muzyka country i biesiada jeździecka
Degustacja potraw dla publiczności w ramach Spalskiego Festiwalu Kulinarnego „Oswajamy Dziczyznę” jest bezpłatna.
Udział w polowaniu Hubertowskim 250,00 złotych.
Udział w biesiadzie 120,00 złotych.
Zainteresowanych prosimy o kontakt z ZO PZŁ w Piotrkowie Trybunalskim – tel. (44) 646-43-76
Zainteresowanych udziałem w pogoni za lisem prosimy o kontakt pod nr. tel. 606 435 909